Reclamebladen

Dankzij de prachtige app VPRO Radio Gemist kon ik vannacht vroege afleveringen van Radio Bergeijk beluisteren, afgewisseld met een Argos-reportage over valse paspoorten, gelardeerd met de beste jazz uit Vrije Geluiden. Ook het archief van cultureel praatprogramma De Avonden is opgenomen in de app. Geen hele uitzendingen inclusief het weerbericht van 9 januari, maar losse gesprekken, zonder de toeters en bellen er omheen.

Jeroen van Kan besprak in De Avonden de inhoud van een nieuwe oude aflevering van het tijdschrift Boekenpost met hoofdredacteur Janneke van der Veer. Het ging vooral over ‘vloeiboeken’: mooi geïllustreerde vloeibladen die in de jaren 1870-1940 door uitgevers als relatiegeschenk werden verspreid. Van Kan is duidelijk gecharmeerd van deze elegante reclamebladen.

– Ik ken geen enkel ander tijdschrift dat aan zo’n onderwerp aandacht zou besteden.
– Ehm…
– Maar dat kan aan mij liggen, natuurlijk.
– Eh… Nou, ik ken er nog wel eentje, eigenlijk.

Het geweten van de hoofdredacteur van Boekenpost spreekt. Zij is dan toch eerlijk. De naam van dat andere boekentijdschrift noemt zij niet. Ik spel de naam even uit. B, O, E, K, E, N, W, E, R, E, L, D.

De Boekenwereld is het allermooiste boekentijdschrift van Nederland. Een nieuw nummer verschijnt aan het eind van deze maand. Nieuwe abonnees krijgen nu een flinke korting: slechts 25 euro voor de eerste jaargang (vijf nummers). Meteen aanmelden bij de uitgever dus.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.