Hamer

Vriendinnetjes van vroeger, dat zijn de ergste. Een oude ex van Harry Mulisch brengt de haar geschonken typoscripten van archibald strohalm en De diamant naar de veiling, zodat het Letterkundig Museum en Bijzondere Collecties van de UvA tegen elkaar kunnen opbieden, aldus Tzum. Terzelfder veiling komt een zeldzaam typoscript van W.F. Hermans onder de hamer; zeldzaam omdat er verschillende Horror Coeli’s circuleren.

Geen Belcampo, geen A. Marja ditmaal. Er wordt wel een schitterende opdracht van Multatuli aangeboden, met een dermate vriendelijke richtprijs dat zoiets leuks even binnen handbereik lijkt te zijn. Enfin, binnen het bereik van de lopende rekening op de dag dat je salaris is gestort. Het is natuurlijk dom om te laten merken dat je een veilingkavel leuk vindt. Ik zal dus niet bieden op de krabbel van Multatuli, want ik verzamel geen opdrachtexemplaren van Nederlandse schrijvers.

Dat hebben we dan gemeen, want u verzamelt ook niet. Niets.

4 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.