Knipoog

In zijn huiskamer leest Coen Peppelenbos oude en nieuwe verzen voor. Beeld en geluid. Het op de romantische geschiedenis van Bas Jan Ader geënte gedicht is mij het liefst. Toen ik vanavond alle vijf de filmpjes opnieuw achter elkaar afspeelde, viel mij een herschikking in de boekenkast op.

Achter de rechterschouder van de dichter staat in elk filmpje een ander boek. Arendsoog bij ‘Witte Veder’, Ergens halverwege zweven bij ‘De valkunstenaar’. Niets is toeval. Vijfmaal een knipoog naar het betreffende gedicht. Of is er iets subliminaals aan?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.