Voor u en mij

Boekpresentaties en literaire vernissages bestonden gewoon niet. Bij de verschijning van een dichtbundel zette A. Marja zich aan zijn bureau, pakte een stapel enveloppen en stuurde zijn nieuwe werk de wereld in. Niet zelden, of eigenlijk altijd, schreef hij dan een opdracht in de bundel.

In de afgelopen jaren kreeg ik in antiquariaten en bij oude schrijvers heel wat door A. Marja bekraste Franse titels onder ogen. Deze teksten zette ik in een bestand, dat groeide en groeide – en op een dag 92 opdrachten bleek te bevatten. In Geen mooij-schrijverij voor u en mij! heb ik alle opgedoken opdrachten beschreven, waarvan sommige worden toegelicht in de inleiding.

Ik ken weinig schrijvers die zoveel werk maakten van een handgeschreven opdracht. Toen: A. Roland Holst misschien. Nu: A.L. Snijders. Mijn boekje pretendeert een uniek overzicht te geven van doorgaans genegeerde teksten. Ontroerend, komisch, plagerig, bondig, poëtisch. Het is zelfs te koop.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.