Dergelijke onzin

Rudy Ligtenberg vindt de biografieën van Gerard Reve en Pierre Kemp veel te dik. De moed zakt de recensent in de schoenen. ‘Ik krijg de indruk dat biografen in toenemende mate geneigd zijn om alles wat ze over hun ‘held’ uit de bronnen weten te peuren in hun boek stoppen. Ze verzuimen het materiaal naar waarde te schatten en voor de lezer te selecteren: alles is kennelijk even belangrijk’, aldus het Reformatorisch Dagblad. Ligtenberg presteert het overigens om de achternaam van Reve’s biograaf consequent fout te spellen.

1 Comment

  1. De biografie van Kemp ken ik niet, die van Reve heb ik buitengemeen geboeid gelezen. Het uitgangspunt van Nop Maas vind ik uitstekend: nu een biografie vol weetjes, bijeengegaard toen de nodige betrokkenen nog leefden. Voor de biografie voor mensen zonder geduld – een populair geschreven boek van zeg 250 pagina's – zal de trilogie onmisbaar blijken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.