Normale proporties

De komende weken vinden er verspreid over het land boekenveilingen plaats. In Leiden, Haarlem, Den Haag en Utrecht zullen liefhebbers weer demonstratief hun vinger opsteken. Teneinde het mooiste boek te bemachtigen.

Bij RTL4 werkt een programmadirecteur met humor. Aanstaande donderdagavond bezoekt John Williams onder het motto Help, Mijn Man Heeft Een Hobby een bibliofiel die overstroomt van naastenliefde. ‘Boeken Gijs’ koopt en verkoopt voor het goede doel en weet niet van ophouden. ‘Het is de hoogste tijd dat de verzamelwoede tot normale proporties terug wordt gebracht’, aldus het persbericht. Maak de man belachelijk, monteer er horrormuziek onder, sla het altruïsme eruit.

Deze bibliofiel spreekt er schande van. RTL4 gaat in de ban. Michael Zeeman had een geleerd essay aan deze nonsens gewijd.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.