Omhoog en omlaag

Voor het eerst in jaren schreeuwt geen journalist of CPNB’er van de daken dat de oplage van het Boekenweekgeschenk ook dit jaar weer historische proporties heeft aangenomen. Tim Krabbé lukte het vorig jaar nog om van zijn boekje 8000 stuks meer te laten drukken dan van Bernlefs cadeautje in 2008. Dit jaar is de oplage niet gestegen, niet gelijkgebleven, maar gedaald. De stapels Duel op de toonbank zijn lager dan verwacht. Het exacte aantal is 10.000 exemplaren, om precies te zijn (968.000958.000). Heeft de CPNB haar tax bereikt? Is dit dan het maximale aantal Boekenweekgeschenken dat een volk kan hebben, eer het in opstand komt? Van dat onwerkelijke aantal staat een deel alweer op marktplaats. Waarom toch?

3 Comments

  1. "Van dat onwerkelijke aantal staat een deel alweer op marktplaats. Waarom toch? " Omdat het geschenk van vorig jaar bar slecht [en gratis en dun] was en aldus het houden niet waard? Van dat van dit jaar weet ik het nog niet.

  2. "Van dat onwerkelijke aantal staat een deel alweer op marktplaats. Waarom toch?" Omdat een NS-dagkaart 2e klas vol tarief € 44,60 kost (en met een kortingkaart € 26,80).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.