Uit Belcampo

Aad Meinderts doet een oproep per tweet: ‘Wie kan op 9-2 (morgen dus) om 12u voorlezen uit Belcampo?’ Helaas moet De directeur werken, anders was hij naar dit graf in Rijssen gaan treinen, met in zijn rugzak één van zijn acht exemplaren van De filosofie van het belcampisme of de in eigen beheer uitgegeven bundel Verhalen. Hopelijk kan Pieter van Veen, waarnemend burgemeester, zijn plaats innemen.

Leessuggestie met anekdote: op 21 juli 1983 vond Belcampo op de deurmat van Schuitendiep 31 een envelop van de Literaire Loodgieters, met daarin de totale oplage van het uitgaafje Dichter. Belcampo werd verzocht een kwart van de totale oplage te houden en de overige drie exemplaren gesigneerd te retourneren aan de drie Literaire Loodgieters (Ruud Broens, Pierre Roth en Ewald Spieker). Dichter zou morgenochtend in zijn geheel moeten worden voorgelezen.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.