Uit de la (2)

Te klein voor een persbericht, te leuk voor de stapel oud papier. De directeur haalt wat paperassen uit de la van Artistiek Bureau. Oorspronkelijk werk vindt men exclusief in Tzum en De Boekenwereld.

Het Amsterdamse antiquariaat JOOT biedt à 650 euro een complete set eerste drukken van Het Bureau van J.J. Voskuil aan. Het bijzondere van deze reeks is dat elk deel voorzien is van een opdracht van de schrijver, gericht aan een intimus die in de roman fleuve voorkomt. In de handgeschreven teksten zinspeelt Voskuil op het eindige en de dood: ‘Wie uit turf is geboren keert tot turf weer – maar wacht nog even Lieve Heer’, ‘Vooruitlopend op mijn afgang, in de eerste betekenis (Van Dale)’ en ‘Aan alles komt een eind, helaas’. Voskuil signeerde zelden, laat staan zo uitgebreid.

A.L. Snijders, wiens Vijf bijlen zojuist vele brievenbussen doorkliefden, heeft zondag 3 januari 2010 zijn eerste eigen tv-optreden. Snijders is dan te gast bij Wim Brands in VPRO’s Boeken. Eerder mocht de schrijver van zkv’s komen opdraven in De Wereld Draait Door. Over dit optreden leze men het zkv ‘Vraag en antwoord’, in: Vijf bijlen, pagina 641.

Op Marktplaats staan sinds 27 september enkele zeer zeldzame uitgaven van de Literaire Loodgieters te koop. Deze drie vrienden maakten in de tachtiger jaren in een oplage van vier exemplaren curieuze, bibliofiele uitgaven. Menig schrijver kreeg op zijn verjaardag de hele oplage van een boekje toegestuurd, met het verzoek één exemplaar te houden en de overige drie – nietig verklaard en gesigneerd – te retourneren. Belcampo kreeg Dichter, Hermans werd aan Beertje Bombazijn herinnerd, Komrij ontving Badkamer, Jan Kal werd Een jaartje ouder, Vic van de Reijt deed nog aan Sport, Anton Koolhaas schreef een Sprookje. Animo voor de boekjes is er niet: niemand heeft nog geboden.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.