Uit de la

Te klein voor een persbericht, te leuk voor de stapel oud papier. De directeur haalt wat paperassen uit de la van Artistiek Bureau. Groot oorspronkelijk werk vindt men exclusief in Tzum.

Bubb Kuyper veilt komende week de bibliotheek van schrijver-journalist Max Nord en een deel van de boekerij van het uitgeversechtpaar Reinold Kuipers en Tine van Buul. Kuipers’ drukpers staat ook te koop: vanaf 1954 drukte Kuipers, al dan niet met Simon Carmiggelt, op deze pers onder het imprint ‘De Zondagdrukker(s)’ een deel van zijn eigen bibliofiele uitgaven.

Margedrukker Peter Bekker heeft een schitterende website over zijn particuliere uitgeverijtje in het leven geroepen: Koekanger Handpers. Uiteindelijk zullen alle uitgaven worden beschreven en afgebeeld, ook de boekjes die verschenen bij Bekker & Veltman. De bestelknop werkt helaas nog niet.

Boekhandel De Slegte heeft de website op de schop gegooid. De zoekfunctie is aanzienlijk verbeterd en de nieuwe huisstijl (paars en goud in plaats van blauw en geel) is consequent doorgevoerd. Filiaal Arnhem biedt momenteel het grootste aantal antiquarische boeken aan: 3806 exemplaren.

Bij de bibliofiele uitgeverij 69 is een nieuw bundeltje verzen van K. Schippers verschenen: Voor val. De oplaag bedraagt 26 geletterde en gesigneerde exemplaren. Uitgever Wolfram Swets meldt tevens dat de publicatie van Dode letters, een kort verhaal van Yes Petry, is uitgesteld tot januari 2010.

Dwight Garner’s Read me, het sprankelende standaardwerk over twintigste-eeuwse boekadvertenties in Amerika, is enthousiast ontvangen. Het is hopelijk slechts een kwestie van tijd dat een gediplomeerde boekwetenschapper of kundige hobbyist een vergelijkbaar boek schrijft over Nederlandse boekreclame. ‘De Zolders Kraken!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.