Vasalis voor singles

Kijkers van de tv-serie Monk op SBS6 hoorden vanmiddag opeens de stem van Simon Vinkenoog. Verrassing. Het blijkt dat Campina gewoon doorgaat met het uitzenden van de door Vinkenoog ingesproken reclamespot. De eerste woorden van de zuivelcommercial (‘Dit is vandaag. En dit is morgen’) krijgen een extra poëtische laag, nu de dichter niet meer onder ons is.

Minstens zo verrassend: het gedicht ‘Vriend’ van M. Vasalis, geduid door alleenstaanden met een gebroken hart. Kort samengevat: ‘Vind het een mooi inhoudelijk gedicht’, ‘Als je nooit verdriet hebt gehad, weet je ook niet wat geluk in houdt’ en ‘Ontroerend, pijnlijk MOOI. Ik ga morgen op google verder zoeken. Ik ken haar niet’. Om kippenvel van te krijgen – niet van het gedicht, maar van de reacties. Grondiger analyse vinden we bij docent Nederlands John Vorenkamp, die naar aanleiding van ‘Vriend’ concludeert: ‘Dat is het leuke van poëzie: het is niet of/of, maar en/en’.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.