Lucky (heeft aan omslag geknaagd)

Het aangeraakte boek 2.0, zo zouden we het kunnen noemen. Drie voorbeelden.

In Het klooster van Sint Jurriaan schreef Ab Visser een heel aardige opdracht: ‘Voor Jo 1 mei ’75 – liefs van: Lucky (heeft aan omslag geknaagd) – Ab & Margreetje’. De antiquaar die het boek sinds vandaag aanbiedt tekent onder ‘Dust Jacket Condition’ fijntjes aan: ‘Knaagplekje rand omslag’.

Uitgeverij 69 bracht in januari een dichtbundel uit van Jan-Willem Anker. Titel: Waarheen de nacht te voet gaat. Twaalf Romeins genummerde exemplaren zijn behalve gesigneerd ook nog op het omslag versierd met een originele voetafdruk van de dichter.

Harry Mulisch verving in 1958 zijn handtekening in het colofon van Manifesten al door een duimafdruk.

1 Comment

  1. Gisternacht kon ik het niet laten… Hoewel ik mijn vrijwel complete Ab Visserverzameling al weer lang geleden aan de UB Groningen heb gegeven (bewaard op de afdeling Bijzondere Collecties, wat een eer!), heb ik het boek besteld. Los van het feit dat het een bijzonder "aangeraakt" boek is – zowel door dier als mens – is het ook inhoudelijk heel interessant, zeker voor iemand die van zijn tiende tot twintigste in Wassenaar woonde wel eens stiekem de tuin van de Pauwhof in stiefelde en later hetzelfde caférestaurant frequenteerde als de heren in Vissers herinneringen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.