De billen van Marjolijn F.

Charlotte Mutsaers, Nelleke Noordervliet, Arnon Grunberg, Leon de Winter, Robert Vuijsje, Frans Kellendonk, Marjolijn Februari, Jan Siebelink, Joost Zwagerman, Robert Vernooy, Ronald Giphart, Doeschka Meijsing en Connie Palmen. Het zijn volgens Michiel van Kempen op De Amsterdamse Lezing ‘allemaal schrijvers bij wie, als je hun broek van hun gat trekt, twee grote witte billen naar buiten pieren. Maar dat is toch een merkwaardig claustrofobisch afgepaald gezelschap?’ Het auteurslijstje, van stal gehaald in een schreeuw om literatuur die middenin de wereld staat, ontbeert schrijvers ‘met een kleurtje’, vond Van Kempen op 19 maart jongstleden.

Behalve Martijn Benders en Thomas Vaessens reageerde er geen hoender op deze knuppel. Totdat de op één na slimste en leukste vrouw van Nederland voorbij surfde. Zij is de vijfde schrijver in het bekritiseerde lijstje. En zo ontspon zich op 1 en 2 juni jongstleden een aardige discussie tussen Marjolijn Februari (die voor de gelegenheid een Blogger-profiel aanmaakte) en Michiel van Kempen.

Februari: ‘Vage speculaties over kleur en omvang van mijn billen leveren prof. Van Kempen hopelijk geen punten op bij de telling van zijn wetenschappelijke publicaties.’
Van Kempen: ‘Dat u meent dat ik het specifiek over uw billen had, is het gevolg van uw humorloze manier van lezen. Als u elke metafoor letterlijk neemt, vrees ik dat u veel ontgaat in het leven.’
Februari: ‘Ik veronderstelde overigens niet dat u specifiek belangstelling hebt voor mijn billen, u lijkt geïnteresseerd in de billen van schrijvers in het algemeen. En wat humor en billen betreft: ja, u hebt gelijk, er ontgaat mij veel in het leven.’
Van Kempen: ‘En wat die billen betreft die u zo dwars zitten: beeld en object, mevrouw Februari, eerste klas middelbare school!’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.