Biesheuvel brengt kleine 6000 euro op

Gisteravond heeft de schrijver J.M.A. Biesheuvel op een boekenveiling in Leiden voor spektakel gezorgd. Onder de hamer kwam een deel van de bibliotheek van de letterkundige Frédéric Bastet (1926-2008), waaronder een aantal literaire werken met opdracht van de auteur.

Lot 498-501 bevatte bij elkaar 22 boeken van J.M.A. Biesheuvel, waarvan vele waren voorzien van een gesigneerde opdracht aan Bastet. Enkele boeken bevatten ook handgeschreven kaarten of brieven van de Leidse auteur. In Bastets exemplaar van de bibliofiele uitgave Kind (1994) stond: ‘Voor Frédéric Bastet, je t’aime, je t’adore’. Biesheuvel opperde op de titelpagina van Godencirkel (1986): ‘Kunnen we niet een vriendschap beginnen?’

Toen om 19.15 uur het bieden begon werd al snel duidelijk dat een telefonische bieder en een bieder in de zaal strijd moesten leveren. De richtprijs van het eerste Bies-lot (€ 80) werd in een paar seconden verveelvoudigd, zodat het kavel met 6 gesigneerde boeken uiteindelijk € 1400 exclusief veilingkosten opbracht. Veilingmeester en tegenbieder waren behoorlijk overdonderd. De andere kavels deden respectievelijk € 1400, € 650 en € 2000. Alle Biesheuvels gingen naar dezelfde bieder, een oudere man op de achterste rij, die na lot 501 de zaal alweer verliet.

(Afbeelding: gesigneerde opdracht van Biesheuvel aan uitgever Theo Sontrop in Slechte mensen)

3 Comments

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.