Onbekend scenario Lucebert opgedoken

Hans Groenewegen is bij zijn onderzoek naar de tekeningen van Lucebert een door de dichter/schilder geschreven filmscenario tegengekomen. Het tot nog toe onbekende scenario bevat de opzet voor een documentaire over zijn eigen kunstenaarschap, die op belangrijke punten zou afwijken van de documentaires die anderen over hem maakten. Het bevat commentaarteksten, de titels van de voor te lezen gedichten en de muziekkeuze. Het scenario is opgenomen in Groenewegens nieuwe boek Het handschrift van Lucebert, over de poëzie en de tekeningen van Lucebert. Groenewegen had hiervoor toegang tot de honderden tekeningen uit het atelier van Lucebert. Hier meer.

5 Comments

  1. Wat ik bij de link te zien krijg is iets als:Warning: mysql_pconnect() [function.mysql-pconnect]: Can't create a new thread (errno 11). If you are not out of available memory, you can consult the manual for a possible OS-dependent bug in /home/users/h/i/histui/www/connect.inc.php on line 32Could not connect to database.en nog vijf van die dreigende zinnen. En als ik doorga naar de pagina van de uitgeverij is daarop niks over Lucebert te vinden! Jammer, want het is een interessant bericht…

  2. "die op belangrijke punten zou afwijken van de documentaires die anderen over hem maakten."Dat lijkt me vanzelfsprekend, als ik zo cynisch/flauw mag doen.

  3. Maar intussen blijft hij voor mij de meest onbegrijpelijke, maar tegelijkertijd de meest fascinerende dichter van Nederland.En spreekt niet zo de ziener, mompelend en stampend op de holle weg?Soms is zij van achter van voren fluisterend blondDe maan stoot matglas uitAls je ijzererts aan het schrikken maakt wordt het wellustigSorry, sorry, ik stop al!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.