Ingmar Heytze in het antiquariaat

Afgelopen week kwam ik Ingmar Heytze maar liefst twee keer tegen. En ik was niet eens in Utrecht.

Eerst in de jubileumnieuwsbrief 300 van antiquariaat Fokas Holthuis, nummer 35: een schitterende, poepsjieke editie van de bibliofiele bundel Heden geen gedicht.

Later in de nieuwsbrief van antiquariaat Hinderickx & Winderickx: ‘ik las eens in een artikel dat de in Utrecht woonachtige dichter Ingmar Heytze ‘zijn’ stad niet uit wil en niet uit durft’. Dit schreef Joost Zwagerman in een brief aan de hardnekkige lezer Jan Ypinga, die zijn brieven blijkbaar aan de handel heeft verkocht – wat volgens sommigen zoiets is als je ziel aan de duivel. Zwagerman gaf in de brief toe dat ‘de Leidse fobische dichter’ uit Zes sterren gemodelleerd is naar Heytze.

3 Comments

  1. Wat ik ook vind op de site van H & W, geen Nieuwsbrief of een verwijzing ernaar. Dus welgemoed even googlen met "Nieuwsbrief" en "Hinderickx" en nu ben ik prompt op een of andere "Groene Nieuwsbrief" geabonneerd. Tja, het blijft tobben voor een digibeet op het wereld. wijde. web.

  2. In het rechtermenu onder de knop 'Nieuw' vind je de aanwinsten. Zodra een klant bestelt, wordt het boek van de site gehaald. Maar ik heb voor de zekerheid een plaatje gemaakt, natuurlijk. Zie het oorspronkelijke bericht.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.