Gewoon gescheurd

Gisteravond luisterde ik tijdens het koken naar NPS Kunststof op radio 1. Frenk van der Linden interviewde de schrijfster Karin Amatmoekrim over haar nieuwe roman Titus. Als hij het boek ter hand neemt, om een passage op te zoeken, ontpopt Van der Linden zich ineens als boekenvandaal. ‘Zeer oneerbiedig,’ bekent de interviewer, maar Frits Bolkestein deed het ook. Amatmoekrim lacht als een boerin met kiespijn. De doperwten van De directeur rolden over het aanrecht.

1 Comment

  1. Constant van Wessem over Slau: 'Slauerhoff "ruimt op", maakt korte metten met zijn minder geliefde boeken, zij fladderen het raam uit en tuimelen neer op een plat dak. 'Lectuur voor de mussen', zegt hij, op de boeken wijzend waarvan de wind de bladzijden om en om bladert'.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.