Postuum signeren

Kunstkenners stuiten met enige regelmaat op deze twijfelachtige traditie, maar boekenwurmen komen het ook vaker tegen: postuum signeren.

Eén van de vele niet te bestrijden boekenwurmen op marktplaats biedt sinds hedenmiddag een vierendertigste druk van Hildebrands Camera Obscura aan. Die druk verscheen in 1923. Hildebrand (Nicolaas Beets) overleed in 1903. Do the math.

3 Comments

  1. Aanverwant van marktplaats: Hooge Troeven door Louis Couperus, uitgeverij L.J. Veen, uit 1896 eerste drukDe originele uitgave geen herdruk, deze uitgave is blijkbaar gebruik om latere herdrukken mee te maken er staan correctie gegevens in die ze in latere drukken anders wilde hebben.Een ouderwets gebonden boek met linnen omslag, het ziet er zeer oud uit de omslag is behoorlijk versleten en het boek zelf is licht vergeeld, op de achterzijde van de omslag is een beschadigde plek.De prijs is exclusief verzendkosten.De verkoop geschied met een B.T.W. factuur, de prijs is inclusief B.T.W. De correcties (bleek uit opgevraagde fotos): paarse potlood/stiftstrepen + het gegeven dat boek destijds nimmer herdrukt is (dacht ik)

  2. Het kan nog anders. In het album amicorum (vriendenboek/poëziealbum) van Petronella Moens staat een bijdrage van Rhijnvis Feith, namens hem geschreven door zijn zoon. Feith zelf was inmiddels al ad Patres gereisd en de zoon wilde de blinde(!) dichteres niet bruskeren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.