Het met voorrang zotste boek van 2008

De titel is aantrekkelijk genoeg: Rivaliteit zonder einde. Over de gebroeders Karel en Gerard van het Reve. Geschreven door een mij onbekende heer Bernard Prakke (de blurp vermeldt dat het om een dominee in ruste gaat) en uitgegeven door Uitgeverij Aspekt.

Er zit werkelijk kop noch staart aan dit boek waarin de schrijver naast boutades over zijn eigenlijke onderwerp ook graag wat levenswijsheden met de lezer wil delen…

Ik moet me helaas tot twee voorbeelden beperken, maar dat zijn er wel twee waarbij ik spontaan in geween ben uitgebarsten om gierend van de lach te eindigen!

p. 28: ‘Een objectieve en tevens kruidige beschrijving van het communisme kan de lezer vinden in het boek van Bart Tromp, te weten de biografie van Karl Marx, tweede druk 2007. Dit boek staat ook vermeld achterin bij de geraadpleegde werken.’

p. 37: ‘Zoekend naar wie Gerard als leermeester heeft gehad, kom je in elk geval bij de Franse schrijver Gustave Flaubert terecht. En van Flaubert kan men gemakkelijk kennis nemen, al was het maar van de film (op dvd) van zijn meesterwerk Madame Bovary. Er zijn meerdere verfilmingen van, uit meerdere landen.’

De prijs/prestatieverhouding (€ 18,95) valt me voor dit boekje van slechts 64 pagina’s wel wat tegen.

1 Comment

  1. Negeneneenhalve euro per gierende lachbui, is dat veel? Dat is toch een Goed Werk van deze dominee, die onlangs met emeritaat is gegaan. Eén van zijn kerken was de Fonteinkerk in Voorburg, een van de lelijkste die ik ken. Kijk maar eens met Google Afbeeldingen. Tjonge, die jaren vijftig, mooi voor de literatuur, maar grrr, de architectuur…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.