Geslacht

Even niet over literatuur. Klaagmuur.

De directeur wilde vanochtend overheden en bedrijven een verhuisbericht sturen, omdat hij per 1 maart een ander woonadres heeft. Maar overheden en bedrijven zijn gek.

De verhuisservice van TNT Post, die voor € 1,30 een hele rits bedrijven op de hoogte brengt van het nieuwe adres, maakte op het scherm keurig een onderscheid tussen het huisnummer en de toevoeging. Dat wordt 25 1, 25-1 of 25/1. Maar in de bevestigingsmail is de spatie, het liggend streepje, de slash verdwenen.

De overheid riep in 2001 DigiD in het leven, een soort digitaal paspoort dat bij wijzigingen in allerlei basisadministraties uitkomst biedt. Zou moeten bieden. Menzis heeft een adreswijzigingsformulier op de website staan, speciaal voor DigiD-klanten. Gemak dient de mens, online adres wijzigen, iedereen blij. Een minuut later blijkt dat er een sms onderweg is, over vijf dagen een papieren brief aankomt, waarop een handtekening moet.

Postbank heeft een formulier op de website staan, dat online kan worden ingevuld. In deze moderne tijd kan alles worden veranderd, werkelijk alles (zie de laatste mogelijkheid).

Een minuut later blijkt dat het formulier uitgeprint en tweemaal ondertekend moet worden. Maar er rolt iets geks uit de printer.

Postzegel hoeft gelukkig niet.

1 Comment

  1. En dit zijn nog maar adreswijzigingen…Wacht maar tot er elektriek, water, gas, kabel, telefoon en wat niet meer correct naar het nieuwe adres moeten worden overgeheveld.Het lijkt mij dat tegen de tijd dat de Directeur echt aan het verhuizen is, de andere bloggers de boel maar een beetje aan de gang moeten houden!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.