Zakdoeken

Jeroen Brouwers vergeleek zijn manuscripten eens met volgesnoten tissues: wat moet je met al die rotzooi? Ondertussen is de man één van de meest verzamelde auteurs. Zijn handgeschreven brieven brengen goed geld op bij antiquariaten en veilinghuizen.

Actrice Scarlet Johansson veilt op een bekende veilingsite binnenkort een volgesnoten tissue. De opbrengst komt ten goede van voedselbanken in de Verenigde Staten. Het bieden op eBay is momenteel gestaakt bij 2205 dollar. Niet iedereen kan de actie waarderen: ‘Why would anyone want to buy a used tissue? That’s just disgusting’ schrijft een reaguurder op de site.

Een antiquariaat verhandelde eens een katoenen zakdoek van Louis Paul Boon. De tissue heeft ’s schrijvers neus niet gehaald. Boon schreef er wel een ongepubliceerd gedicht op. Of de huidige eigenaar zich in een verkouden bui aan de zakdoek heeft vergrepen is niet bekend.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.