A.L. Schneiders: uiterst betaalbaar

Eerder schreef ik over de schier onbetaalbare boeken van A.L. Snijders. Het mag dan een klein wonder heten dat ik mijn hand heb weten te leggen op de eerste drie delen van Berichten aan een hoofdredacteur, die semi-bibliofiele uitgaven van Thomas Rap.

Gisteren, op mijn wekelijkse strooptocht langs antiquariaten, kocht ik voor twee euro het tweeëntwintigste deel in de reeks Sjaalmancahiers van de Sjaalmanpers, het uitgeverijtje van Jan Praas en Hans van Straten. Titel: In de boom. Auteur: A.L. Schneiders.

In de winkel, tussen de hoge kasten, hoopte ik nog met een onbekende mystificatie van doen te hebben. Dat zou wat zijn! De eerste regels van het verhaal:

‘Wat had ik nu weer te zoeken op een boomtak in Bantam, West-Java, op een zaterdagavond, mooi in maanlicht maar kreunend van zitkramp. Jawel, een wild varken had ik te zoeken, maar ik kon daar zelf nauwelijks meer in geloven’.

A.L. Snijders schrijft ook over varkens!

Maar A.L. Schneiders is een ander. Geboren in 1925. Komt in contact met Anton van Duinkerken in 1939. Schrijft vanaf 1959 verhalen in Hollands Maandblad over zijn overzeese belevenissen als diplomaat. Het verbrokkeld paradijs is een bundeling van die stukken. Eenmalig pseudoniem: A. van Anders.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.