Geen P.C.

‘De gedichten van Guillaume van de Graft, pseudoniem voor Willem Barnard, nemen een prominente plek in in de Brandaan van de christelijke poëzie . Het boek, een bloemlezing van christelijke poëzie na de Tweede Wereldoorlog, werd gisteren in Amsterdam gepresenteerd. De prominente plek van Van der Graft in de bundel is een statement, laat samensteller Rien van den Berg weten. ,,Van der Graft heeft namelijk nog nooit de P.C. Hooftprijs toegekend gekregen.” Barnard zelf kon vanwege zijn gezondheid niet bij de presentatie aanwezig zijn, maar voor de telefoon wil hij wel reageren op de suggestie dat hij de P.C. Hooftprijs verdient. ,,Die uitspraak komt helemaal voor rekening van de samensteller van de bundel”, zegt hij. ,,Maar om eerlijk te zijn, als ik op 88-jarige leeftijd die prijs nog toegekend zou moeten krijgen met alle soesa daaromheen, zeg ik: laat maar voorbijgaan.”’

Dit verklaarde Willem Barnard gisteren in het Nederlands Dagblad. Zoon Benno – die hier een nieuwe bloemlezing bekritiseert – is nog wel in de race.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.