Bij ons in de PC (8): ‘de helm op haar gouden haar’

Hoeveel keer ik er wel niet naar ben gaan kijken weet ik niet. Morgen zijn ze weg! Dood-jammer. Lies heeft niet eens gezien. Die is voor de verandering weer eens verkouden.

Gisteravond speelde ze in “De Groote Gebeurtenis”. Ik er heen. Ze kwam gelukkig nogal gauw. Een blauwe mantel had ze aan en groote zwarte hoed op met dicht bewerkte vaile, zwarte schoentjes met grijs. Onder de eene arm droeg ze een witte [onleesbaar], onder de andere Jongen.

Nu speelt ze Adrienne. Het is nu kwart voor 9. Het 2de bedrijf is in volle gang. O, ik zie haar weer, in haar beeldige japon, de helm op haar gouden haar. Haar stem, die meer op een zilver klokje kijkt dan die van Lily, klinkt door de zaal. Zoo’n zachte, lieve stem, vol buiging, vol gevoel. Vrijdag zie ik je weer, lieveling! Maar niet als de mooie, goede, beschaafde Adrienne. Nee, als de waschvrouw, later tot Hertoging uitgeroepen intrigente. Wat een constrast. Maar juist wel heerlijk. Nu weer eens een ander emplooi van haar te zien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.