Poëzie is kinderspel

Meester Michiel van de Bosschool in Bergen heeft zijn leerlingen filmpjes laten maken bij gedichten van Lucebert. De klassieker ‘Er is een grote norse neger’ komt voorbij, evenals het toepasselijke ‘Poëzie is kinderspel’. Mijn favoriet is echter ‘twee handjes’ (Verzamelde gedichten, p. 235) door Sander en Thijs. Regels als ‘met het machinegeweertje waarmee hij zo scherp / tic tic tic kon schieten’ zijn op hun best als ze door een kinderstem worden voorgelezen. Het woord ‘allermiserabelst’ bleek nog iets te moeilijk.

De laatste regel van dit gedicht uit Alfabel luidt: ‘WANNEER HET IJZEREN HANDJE TAC TAC TAC UIT ANGST / WEER EENS BIJ ONS DE KLOK TERUG ZET’. Sander en Thijs voegen daar op 1 minuut 59 seconden nog iets aan toe.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.