De filosofie van het belcampisme

Afgelopen zondag vertelde Klaartje Bruyn op Artistiek Bureau het leuke verhaal achter haar exemplaar van De filosofie van het belcampisme (1972). Voor de verspreiding van dit beruchte boek heeft de auteur zelf gezorgd. Hij schonk het weleens aan vrienden en verkocht het ook aan fans vanuit zijn woonhuis. Menig exemplaar werd van een opdracht voorzien. Hoeveel zouden dat er eigenlijk zijn?

Artistiek Bureau start hierbij de allereerste inventarisatie van opdrachtexemplaren van De filosofie van het belcampisme. Hebt u destijds een exemplaar mogen ontvangen? Of hebt u toevallig een gesigneerd exemplaar in de kast staan? Meld dit dan meteen! Reageer alstublieft hieronder.

De directeur geeft het goede voorbeeld: ‘Voor Eddie en Gusta Bayer/ Niemand hoeft het er mee/ eens te zijn./ Als hij ’t maar leest!/ Belcampo/ 20. 11 ’72’ staat er in zijn exemplaar, nummer 00001 van de inventarisatielijst. In het exemplaar van Jean Paul Franssens schreef zijn vriend: ‘Van de bordeelsloper Belcampo 16 12 ’72’, genoteerd als nummer 00002.

Wie volgt?

1 Comment

  1. Drie jaar later: ik heb (had) een ex. van Belcampo gekregen/gekocht op een van de eerste Uitmarkten in Amsterdam (rond 1980). Hij stond daar bij een kraampje met zijn boeken en we hebben een hele tijd staan praten. Ik had meerdere boeken van hem gelezen en kon natuurlijk niet doorlopen zonder De filosofie van het belcampisme. Helaas hebben wij een jaar of 10-15 geleden bij een zomerse stortbui in Utrecht een overstroming gehad in de kelder, waar juist alle boeken ivm verbouwing waren opgeslagen. Ik heb 30 vuilniszakken boeken weggegooid, waaronder deze. Dus wel een verhaal, maar geen boek en geen herinnering meer aan zijn tekst!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.