A. Marja: Kleine Leliestraat 9

Coen Peppelenbos (die wij alsnog van harte feliciteren met zijn verjaardag!) plaatste afgelopen maandag het droeve bericht op zijn weblog dat de woonhuizen van A. Marja grotendeels met de grond gelijk zijn gemaakt. Marja’s op één na laatste rustplaats in Den Haag moest er ook aan geloven.

Tuinbouwstraat 65-b is gelukkig nog geheel intact.

In het huisje op Kleine Leliestraat 9 hebben Marja en Puckje ruim een jaar gewoond. Op 13 september 1945 kwam hun eerste dochter er ter wereld, ter gelegenheid waarvan een letterkundig gastenboek werd aangelegd. De bijdrage van Achterberg besprak ik reeds. Die van Gerrit Kamphuis viel niet in goede aarde: zijn nogal expliciete gedicht (met rijmwoorden als ‘knots’, ‘rammen’, ‘spasme’, ‘orgasme’) betekende een breuk tussen Marja en Kamphuis.

November 1946 verhuisde het gezin naar Bussum.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.