In plaats van foto

Zo’n beetje de voltallige redactie van het tijdschrift Tzum reisde gisteren af naar Winschoten. Voor zaken, niet voor plezier. Het komende nummer, helemaal gewijd aan uweetwel, gaat volgende week naar de drukker, dus één belofte moest dringend worden ingelost: de met foto’s verluchte bedevaart naar het stadje van zijn jeugd. Alles op de gevoelige plaat vastgelegd.

Hoe we het er vanaf brachten? Ik moest op elke staathoek denken aan die ene cyclus gedichten van Gerrit Kouwenaar. Elk woonhuis, elke school, elke kerk waar Marja heeft gezeten is weg/verdwenen. ’s Middags wilde ik het woord ‘herkomst’ sms’en, maar ik kreeg ‘gesloopt’.

Schreef Nijhoff niet een gedicht getiteld ‘In plaats van foto’?

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.