Voor de hoogste bieder

In het malle magazine WFH-verzamelkrant (jaargang 3, nummer 9 (december 1993)) stond deze advertentie:Toen ik vandaag voor de tweede keer met de verkoopstunt werd geconfronteerd ging er een belletje rinkelen. Had ik dit boekje, sterker nog: dit exemplaar, onlangs niet ergens te koop zien liggen? Inderdaad, een Amsterdams antiquariaat biedt het momenteel aan.

Het blijkt toch niet om hetzelfde exemplaar te gaan, want het ene is in handschrift opgedragen aan Mai Spijkers en het andere aan Martin van Amerongen. Maar beide exemplaren dragen nummer 7 van de oplage. Hoe zit dat?

Het moet een grap zijn: waarschijnlijk zijn alle exemplaren van Verzameld genummerd ‘7/350’. Een boekwinkel uit Delft biedt vandaag namelijk ook een exemplaar aan. Wederom met het geluksgetal 7 in het colofon.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.