Bij ons in de PC (5): ‘een bittertje’

‘Van de zomer gaan Lies en ik samen een week bij tante Mile en oom Jaap in den Haag logeeren. We slapen op één kamer. Dan steken we ’s avonds een kaars op en speelen Lecouvreur. Heerlijk, zoo fantastisch. Als zij die tijd eens in Scheveningen was! En je haar ineens op het strand ziet! Heerlijk, zalig, verrukkelijk zou dat wezen.

Vrijdag zat er een oog van Théo voor het raam, gisteravond weer, nu met een paar bosjes haar. Vrijdag zat Louise voor het middenraam.

Oude Théo en Julie zaten laats[t] in Trianon. Théo, die ik laats[t!] in de Leidsche straat ook zag, is vreeselijk dik geworden. Hij schijnt geen last van de dure tijden en de schaarschte van levensmiddelen te hebben. Julie zag er vreeselijk opzichtig uit en dronk een bittertje.

In de dameskroniek staat een stuk over “Hein Roekoe”. Lily treedt er al weer op de voorgrond. “Iedere Bouwmeester,” staat er “is te herkennen als een visch aan zijn staart. Ieder van hen vindt op het tooneel zijn element.” Dat kan wel, maar met Raaf gaat het toch niet schitterend en Louise is een verbleekte ster.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.