De lettere dichter A. Marja

Vroege foto’s van de dichter A. Marja, uit de tijd dat hij nog een klein jongetje was en Theo Mooij heette, zijn schaars. Wim Hazeu drukte er enkele af in zijn biografische schets. De originelen liggen in een kluis in Den Haag. Maar er is hoop. Steeds meer. Dankzij alle digitaliseringsprojecten komen elke week duizenden nieuwe artikelen binnen handbereik. Vandaag had ik geluk bij de Leeuwarder Courant.

Het bijschrift bij de foto luidt: ‘De lettere dichter A. Marja mei syn oppas op de Koningstreek yn Aldebiltsyl.’ Het meisje op de foto is de moeder van ene J. Woudstra uit Leeuwarden. Zij woonde bij de Mooijs in omstreeks 1920.

Morgen alle Woudstraas in Leeuwarden maar eens opbellen.

One Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s