Bij ons in de PC (2): ‘Théootje, die de honden uitliet’

‘Dinsdag 21 Mei 1918.

Dit is nu al mijn derde schrift, dat ik voor mijn dagboek gebruik. Heel verder ben ik niet gekomen nadat ik mijn eerste regel op papier zette.

Gisteravond hing ik uit het raam en zag Tante Door loopen met Jimmy en Jongen. In haar bruin zijden japon was ze met de lila hoed. Ik geloof dat ze op ’t oogenblik geen andere heeft. Ze ging zeker wat wandelen met haar hondjes.

Nam je mij maar mee, lieve schat! Ik zou het zeker meer waardeeren dan Jimmy en Jongen al zijn die natuurlijk vaak dol-blij als ze met de vrouw mee mogen.

Vanmiddag zat ze voor het raam.

Ze had de drie jalouzieën neergelaten, alleen van het ééne raam was de jalouzie een eindje opgetrokken. De gordijntjes hangen weer. Nu kan ze zich weer verstoppen. Ze had het gordijntje in jaar hand en gluurde door een kiertje. Ze keek naar mij. Heerlijk!

Lies mag nog altijd niet uit. Ze heeft haar natuurlijk in geen eeuwen gezien. Vanmiddag ben ik bij haar geweest en heb haar mijn verhaal laten lezen. Aan Louise schrijf ik al lang niet meer. Nu ben ik bezig aan “Tooneelspeelsters en tooneelspeelers.” Zij is natuurlijk de hoofdpersoon. Ik meng het tragische en het komische dooreen als een ware mengelmoes.

Er staat een recensie in de krant van “Hein Roekoe.” Bouwmeester is Hein Roekoe, Lily. Heintje Roekoe.

Rika speelt als Hanne, een vrouw die hem bedriegt. Ze is verleidend tot in het oneindige toe en zingt onder anderen haar dansliedje: “Ik ben met mijn Katootje naar de Rozenstraat geweest.”

Zondagochtend zag ik Théootje, die de honden uitliet.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.