Met elkaar in strijd

Eerder beschreef ik de dubbele tong van Greshoff. De broodschrijver had voor het ene periodiek een lovende bespreking geschreven, terwijl hij in een andere krant hetzelfde boek hekelde. De ‘aartswinkellullen’ van het interbellum zetten Greshoff te kijk in hun blaadje, maar verder viel niemand over Greshoffs inconsequenties. Een week later was iedereen de affaire alweer vergeten. Dacht ik.

Maar Wim Hazeu citeert in zijn Slaubiografie deze passage uit een brief van J. Slauerhoff aan J. Greshoff:

‘Jany [Roland Holst] en ik [Slauerhoff] lazen in de Lit. Gids twee kritieken van jou lijnrecht met elkaar in strijd over ’t zelfde (fransche) boek. Als je ons een oplossing van deze puzzle zond, zouden wij blij zijn. Mocht er geen andere oplossing bestaan dan dat je overvoerd bent met werk, dan is ’t nog niet erg.’

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.