Bij ons in de PC

Een directeur leest niet alleen incourante boeken, hij kijkt ook televisie. In een her-herhaalde aflevering van het tv-programma Bij ons in de PC zag ik, tussen het gebabbel van Jort Kelder en de gouden tanden van oude tantes, in beeld ineens het nummer 55 voorbijkomen. P.C. Hooftstraat 55.

In mijn bezit is het dagboek van Bep O. Zij woonde, als jongedame van 15-16 jaar oud, op nummer 55 en hield in de jaren 1918-1919 een dagboek bij. Het meisje van stand is helemaal dol op toneel. En dan woont ze nog tegenover Theodora (‘Theo’, ‘Door’ of ‘Doortje’) Bouwmeester ook! Met haar dagboek op het tafeltje voor zich bespioneert ze het huis aan de overkant.

‘Ze had de drie jalouzieën neergelaten, alleen van het ééne raam was de jalouzie een eindje opgetrokken. De gordijntjes hangen weer. Nu kan ze zich weer verstoppen. Ze had het gordijntje in haar hand en gluurde door een kiertje. Ze keek naar mij. Heerlijk!’

Ik zou graag meer citeren uit dit adoratieproza, maar op de tekst rust ongetwijfeld copyright. Wie mij dus in contact met erven of rechthebbenden kan brengen, die reagere hieronder.

4 Comments

  1. De Jo Otten biograaf rob Groenewegen misschien? Die zal wel wat weten van de vooroorlogse familie Otten, hoewel Bep O. uiteraard geen familie hoeft te zijn, als ik zo gewrocht mag zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.