Een middagje taxeren

Wat is het allerleukste Mulisch-item voor een verzamelaar? Een eerste druk van De aanslag met een opdracht aan Fons Rademakers? Het hándschrift van De aanslag? Een kaartje van Mulisch aan Gerard Reve uit 1951 waarin hij aan Reve vraagt of hij hem aan een kaartje voor het Boekenbal kan helpen? Dat laatste heb ik trouwens ooit verhandeld en ik was er van overtuigd dat dát het leukst denkbare hebbedingetje van Mulisch was.

Ik heb me vergist. Afgelopen vrijdag mocht ik in het kader van Amsterdam Wereldboekenstad een middagje taxeren in Spui 25. Tussen de kapotte bijbels en gebedenboekjes van oma zat het nec plus ultra voor de Mulisch-verzamelaar. Lees hier het schier onvoorstelbare verhaal van de zéér gelukkige vinder.

1 Comment

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.