Erg vervelend

Maanden geleden schreef ik over een vondst in een boek. Alfred Kossmann had in zijn exemplaar van de door A. Marja geschreven bundel interviews Buiten het boekje met pen genoteerd dat zo’n beetje het hele vraaggesprek verzonnen was.

‘Hoewel het er weinig toedoet, wil ik in dit exemplaar van dit werkje vastleggen dat Marja’s interview in hoofdzaak op vrije fantasie berust, ik de zinnen, door hem vastgelegd, niet heb uitgesproken en alleen, verleid door hem, in protest, mezelf als “nihilist” heb aangekondigd.’

Nu kom ik in een van mijn knipselmappen betreffende A. Marja een recensie van literaire tijdschriften tegen, door de trouwe knipper K. Lekkerkerker gedateerd ’12-2-’65 Het Vrije Volk’. Het Marja-herdenkingsnummer van het literaire tijdschrift Kentering komt ook ter sprake.

‘Ik heb nooit van Marja’s poëzie gehouden, zijn grappen vond ik zoals alle practical jokes erg vervelend, maar de paar keer dat ik hem heb ontmoet, vond ik hem wel een boeiend man.’

Was getekend: Alfred Kossmann.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.