Jarig: A. Roland Holst en J.M.A. Biesheuvel

Vandaag is het 120 jaar geleden dat de ‘prins der dichters‘ geboren werd. In de jaren zestig en daarna werd er wel eens smalend gedaan over regels als onderstaande, maar hij heeft die jaren zestig dapper overleefd: 97 jaar na zijn debuut wordt zijn werk nog steeds verkocht.

Op het schutblad van een bundel van zijn tante Jet

Wij feliciteren P.C. Hooftprijswinnaar J.M.A. Biesheuvel met zijn negenenzestigste verjaardag. Onlangs vond ik in onze postbus drie exemplaren van het boekje Hoe Biesheuvel bij de krant kwam. J.M.A. Biesheuvel en de Haagsche Courant 1974-1975, geschreven door Andree Dieleman en in een oplage van 30 genummerde exemplaren uitgegeven door uitgeverij B&W Kampen in Wilsum. Google helpt me niet verder om de identiteit van Andree Dieleman of uitgeverij B&W Kampen in Wilsum te achterhalen. Op één van de boekjes zit een sticker: ‘voor de verkoop’. Het poststempel verraadt Amsterdam als afzender.

Dank, anonieme gever, ook voor Biesheuvels De Wethouder, dat twee jaar geleden in de postbus plofte.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.