A. Marja & Zn.

De directeur verwelkomt het nieuwe, veelbelovende weblog over A. Marja, beheerd door de twee nog levende zonen van de dichter. Dit leest hij met instemming:

‘A. Marja is niet meer, zijn werken bestaan voort en hoewel een beetje in het vergeetboek rakend, verheugt het ons als zijn kinderen, dat er thans een uitgeverij het initiatief heeft genomen om de belangrijkste werken van A. Marja te gaan heruitgeven.’

UPDATE Het weblog maakt een vliegende start en toont de geboorteakte van de dichter.

5 Comments

  1. Ja als ik het me goed herinner, op Eik en Duinen.Ik heb de datum van begrafenis aangepast.Een probleem is, dat ik in de vreemde wonend, over nul gegevens van Marja meer beschik.Bedankt voor correcties:Koos Mooij

  2. Misschien is het dan een idee om de kleine biografie aan te schaffen die er over Marja bestaat. Dat kan ook prima vanuit het buitenland. Zie bijvoorbeeld hier. Overigens staat in dat boekje alleen maar 'Eik en Duinen' genoemd als begraafplaats. Er zijn in Den Haag op de weg naar Loosduinen twee begraafplaatsen naast elkaar, beide heel groot; de ene heet Oud Eik en Duinen. Daar ligt bijvoorbeeld Louis Couperus vlakbij zijn vriend J.H. Ram, en Boutens en Ter Braak – maar ook Pisuisse, Piet Moeskops en Jan de Slegte sr. De andere heet Nieuw Eykenduinen, en daar liggen Kloos en Vestdijk (maar ook Martin Mons en Theo Uden Masman).

  3. Ik heb de rouwkaart voor me liggen.'De begrafenis zal plaatsvinden dinsdag 14 januari a.s. omstreeks 14 uur, op de algemene begraafplaats "Westduin", Ockenburghstraat, Loosduinen, voorafgegaan door een rouwdienst in de Kapel van het Ziekenhuis, aanvangende om 12.45 uur.'

  4. Directeur,Blij te weten dat ik mij dat na 44 jaren toch nog goed herinnerde, met dank weer de wijzigingen aangebracht.Overigens loopt het door mij al vrij lang geleden opgerichte Marja blog nog steeds vast op gebrek aanaan authentieke informatie, waarover ikzelf helaas niet meer beschik. Met dank aan de suggestie van Een middernachtzendelingben ik er een tegenstander van om reeds gepubliceerde informatie te herpubliceren, en om het blog voort te zetten ben ik een beetje afhankelijk van vrijwilligers, die originele bijdragen kunnen/willen leveren, indien die er zijn, zit dan niet stil, maar publiceeriets op mijn Marja Blog.Koos Mooij

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.