De boekenboom

Terwijl Shirley Zwerus met het lied ‘Blijf bij mij’ de voorronden van het Nationaal Songfestival wint, terwijl Pierre Boulez het Residentie Orkest zijn ‘Figures-Doubles-Prismes’ dirigeert, terwijl Hugo Claus’ Een bruid in de morgen een première beleeft, verzamelen oude en jonge letterkundigen zich in Museum Fodor om een overbelichte professor Donkersloot ter gelegenheid van het zestigjarig bestaan van de VvL de tentoonstelling ‘De boekenboom’ te zien openen. Anefo-fotograaf Joop van Bilsen legt de feestelijkheden vast.

Manuel van Loggem, Garmt Stuiveling, Bert Schierbeek en Adriaan Morriën begroeten de boekenboom. Hierna trekt het letterkundige gezelschap per rondvaartboot naar het Minerva-paviljoen.

Professor Minderaa lurkt aan zijn pijp, Alfred Kossmann kijkt om, Theun de Vries heeft zijn alpinopet weer op, Hella S. Haasse lacht om een grapje van Kees Buddingh’.

Alfred Kossmann en Theun de Vries hebben het grapje nu ook begrepen. Kees Lekkerkerker Een onbekende letterkundige vindt er niet zoveel aan.

Maar Belcampo heeft de grootste pret.

Foto’s gevonden op Beeldbank van Nationaal Archief

5 Comments

  1. Leuk, die Bernlef-achtige onderschriften bij de foto's (vgl. Lodewicks "Ik probeer mijn pen"). Jammer alleen dat de Directeur denkt dat Kees Lekkerkerker chagrijnig in een rondvaartboot zat, achter Alfred Kossmann en Theun de Vries. Geheel in de traditie van Bernlefs fouten in "Ik probeer mijn pen": het spijt me, maar het is níet Kees Lekkerkerker!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.