Tzum in de pers

‘Tzum is een tijdschrift dat waarschijnlijk de meeste mensen iets zegt vanwege de prijs die aan het tijdschrift is verbonden. De Tzum-prijs beloont de mooiste zin uit de Nederlandstalige literatuur met een geldbedrag dat dan wel klein mag zijn (een euro per zin [= woord]), maar wel op een originele manier de taalvondsten van een literair jaar onder de micros[s]coop bekijkt. En dat is prettig voor de lezer met een hang naar stilisme, helemaal als die lezer, een groot schuldgevoel ten spijt, geen tijd vond om de volledige voorraad nieuwe Nederlandse literatuur zelf door de zeef te halen.’

Dit schrijft Sebastiaan Kort vandaag in NRC Handelsblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.