1 Comment

  1. Wat een gekke reclame eigenlijk, niet voor Elisabeth Bas, Karel I of Willem II, maar voor sigaren in het algemeen! Een heel curieus boekenweek-boekenbal-item. Ongetwijfeld waren die brave schrijvers graag bereid om voor een mooi blauw briefje van tien gulden en een doos sigaren, of misschien alleen maar dat laatste, op de foto te gaan voor de Nederlandsche Belangenvereeniging van Producenten van Cigaren en Cigaretten. Een heerlijk trekje bolknak voor een arme, maar lachende schrijver… moeilijk voorstelbaar, 49 jaar later. En is het niet mooi dat zoveel van die vrolijke jonge knapen nog steeds actieve dichters zijn: Kouwenaar, Nooteboom en Vinkenoog. Wat moeten we zeggen – Leve de sigaar! Leve de literatuur! Of Leve de schrijverslach!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.