Jan Eijkelboom (1926-2008)

De boekenmarkt in Dordrecht, een paar jaar geleden. Een klein meisje vraagt aan een oude man: ‘Opa, is dit iets voor u?’ Opa kijkt naar het boek en vraagt me of er wat van de prijs af kan. ‘Omdat u het bent’, zeg ik, ‘omdat u Larkin zo mooi vertaald heeft’. Een brede glimlach is mijn deel.

2 Comments

  1. Nick,Dat meisje wat je zag is waarschijnlijk niet zijn kleindochter geweest. Jan Eijkelboom is vader van twee jonge dochters die jonger zijn dan ik en zover ik weet nog geen kinderen hebben gebaard. Ik begrijp het goed dat je de situatie anders geïnterpreteerd hebt. Zijn kinderen zaten op de zelfde basisschool en middelbare school als waar ik op gezeten heb. Telkens wanneer ik de man zag verbaasde ik me over hem: hij, oud en krom samen met zijn vrouw: jong, diep donker bruin haar en altijd rode lippenstift. Samen brachten ze hun kinderen naar school. Jan Eijkelboom kende ik daarom ook in de eerste plaats als 'vader van', pas later kwam ik tot de ontdekking dat het tevens de stadsdichter van mijn geboorteplaats was.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.